Taşev

Bir zamanlar böyleydi. Çok değil 2 sene önce... İlerleyen resimlerde son 6 ayda neler olduğunu göreceksiniz..





Bu gün ilk binanın temelini attık. Tarih 3.12..2017 bakalım çatılar ne zaman kapanacak.








Tarih 13.12 olduğunda ağır da olsa ilerliyoruz. İlk binanın su basmanı bitti. Su deposu ve yeni foseptikte bitti. Zeytin ağacımızın yerini değiştirmeden budamasını yaptık. Daha sonra yeri değişecek. Elektriğimiz bağlandı. Kavga döğüş telefon direğimizin yerini değiştirdik. Su idaresi ile cebelleşmemiz devam ediyor. Hafriyatın büyük kısmi hafta sonu veya başı bitiyor. Taşçılar çalışmaya başladı. Hala ortaya bir şeyler çıkmasa da ağır ağır ilerliyoruz..





ağır aksak devam ediyoruz ama her işte olduğu gibi bu işte de beklenmeyen aksilikler çıkıyor. İlk temeli atarken hiç sorun yaşamadık. Ancak ikinciyi hala atamadık. İnanılmaz kaya çıktı. Vinçler bayağı uğraştı. En sonunda baba bir tane getirdik. Bir gün uğraştı sonunda kazdı ama ciddi maliyet çıktı bir de kucağıma 20 kamyonluk bir hafriyat bıraktı. Yarın nasıl kurtulacağım bilmiyorum. Zeytinimizi taşıdık. köke bakılırsa en az 150 senelik. Taş ustamız ön duvarı örmeye başladı. Horasan harcı denilen özel bir harç yapıyor. Bodrumda hiç uygulanmayan bir sistem. Bir tek mimarımız Ebru Erol hanım uyguluyor. Biraz maliyetli ve eziyetli ama doğuda kullanılan çok çok dayanıklı bir harçmış. Açıkçası benimde hoşuma gitti. Normal çimento yerine beyaz çimento kullanılıyor ve içine kiremit tozu karıştırılıyor. Ortaya çıkan görüntü çok güzel. Haberler böyle işte...





Elektrik ve suyumuz da bağlandı. Zeytinnin taşınması tam bir macera oldu. Aşağı da izleyebilirsiniz. İnşallah tutar



Bu da bahçe duvarının örülen ön yüzü.

Sonunda bina sınırları ortaya çıkmaya başladı.





Günler geçiyor. Bu hafta misafir evi ve benim çalışma odasının olacağı bölümünde zemin betonu atıldı. Arka tarafının tuğlası örüldü. İzolasyonu yapıldıktan sonra taş duvarı örülmeye başlanacak.
Bu arada bizim orası Redkit'deki Oklohama city hikayesine döndü. Arka tarafta yapılan komşuya bakarmısınız. Adam jet hızıyla ilerliyor. Bizim arsanın arkasına altı tane daha tek katlı ev yapılıyor. Önceki resimler de arka taraf bomboş gözüküyordu.
Alttaki resimde arkada yapılanlar daha net gözüküyor.
Bizim son durum da aşağıdaki gibi. Tuvaletin tesisatı bağlandı.
Yağmur bir türlü rahat bırakmıyor. Her hafta 4 gün yağmur var. Güneşi yakaladığımız anda bir şeyler yapıyoruz. Bu gün de misafir evinin izolasyon işlerini yaptık.
Bu gün günlerden 18/12/2018 nihayeet aşağıdaki resimlerden de göreceğiniz üzere temel atma işlemi bitti. Tam 45 gün sürdü. Bürokrasi ve yağmur işimizi yavaşlatan başlıca etmenlerdi.Birazda Bodrum ustaları tabii. Şimdi temel vizesi için devlete başvuracağız. Bir aksilik olmazsa devam etme onayını aldıktan sonra  Binaları örmeye başlayacağız. Yarın taş ustaları bahçe duvarlarının kalanını örmeye başlıyorlar. Aynı zamanda kalıplar da sökülecek.



Misafir evimizin duvarları örülmeye başladı ama maalesef yağmur işimizi yine yarım bıraktırdı. Gördüğünüz duvarın daha derzleri bitmedi.


Bu gün nihayet misafir evimizin arka ve yan duvarı bitti. Geri kalanını ana bina bittikten sonra yapacağız. Programda bir aksilik olmazsa ana binaya 5-6 şubat gibi başlarız gözüküyor. Temel vizesi uzarsa 15 şubata sarkabilir. Aşağıda derzler hariç duvarların bitmiş hali var.




Yarın bina ile misafir evi arası kazılacak ve daha sonra yürüme yolunun misafir evi tarafına taş duvar örülecek. Arka duvarın tam bitmiş hali alttaki resimde gözüküyor.
Bu gün bayağı iş yapıldı. Tarih 29.01.2018 Dozer ana bina ile misafir evinin arasındaki yeri kazarak normal kota indirdi. Ustalarda bahçenin arka tarafındaki duvarı yükseltmeye başladılar. 3 kamyon taş geldi. Sanki biraz hızlandık mı ne?






İki gün sonra bahçe duvarlarının %80 i bitiyor. Daha sonra derz şekillendirmeleri yapılacak. Temel vizesine başvurduk. Bahçe duvarlarının geri kalanı daha sonra yapılacak.Başka türlü içeriye kamyon giremiyor çünkü. Bu günkü durum aşağıdaki gibi. Duvar derzleri renklendirildikten sonra tekrar paylaşım yaparım.




Bu gün  üst kota bahçe toprağı döktük. 03.02.2018







Yukarıda ki foto da derzler renklendirildikten sonra ki arka duvarın halini görüyorsunuz.

Dün Ytonglarımız, Söve taşlarımız, Tek damar taşımız geldi ama yağmur yine azizlik etti başlamamıza izin vermedi. Keza bu gün de öyle. Yarın inşallah ana binaları gönyeleyip örmeye başlıyoruz.





Güneş açtı ve nihayet bina duvarlarını örmeye başladık.






Yukarıdaki fotoğrafta yine değişik bir sistem görüyorsunuz. Ytonglar kama şeklinde çıkmış vaziyette. Bunun sebebi önüne örülecek olan taş duvarı tutması ve ileride bir ayrılma olmaması içindir. Daha üste çıktıkca şaşırtmalı olarak yapılacak ve duvarı tutacak. Bu arada bloğun en başındaki fotoğrafa bakarsanız bomboş alanın nasıl dolduğunu göreceksiniz. Alttaki fotolar da ise biraz daha ilerlemiş durum var.




Ciddi anlamda hızlandık sanırım 15 güne ana binalar biter.

Yukarıdaki soyunma odasının arkadan görünüşü.


Yukarıda banyo arkadan görünüş 
Aşağıda ise mutfak önden görünüş


ve yandan görünüş

Yatak odası önden görünüş

ve yandan görünüş
Yükselmeye başladık.







Aşağıda elle imal edilen kemer söveleri var.



BANYONUN ARKA YANDAN GÖRÜNÜŞÜ AŞAĞIDAKİ GİBİ OLUYOR.
KEMERLER KAPANIYOR



Aşağıda gördüğünüzü tahmin etmek zor olsa gerek. Bu 4 parça pencere kalıbı olacak bu gün CNC tezgahta yaptırdım ve demirciye bıraktım. O da kek kalıbı şekline getirecek. Yarın beton döküp yatak başı penceresi yapacağız.


Aşağıda bu demir levhaların kalıp olmuş halini görüyorsunuz.


Yukarıda içine beton dökülmüş hali var.

Bu da mutfak penceresinin kemer eklenmiş hali

Eh kalıplardan çıkan parçaları duvara yerleştirmeye başladık.



Pencere kalıbı yerine takıldı


Aşağıda gördüğünüz üzere çatıları kapatma hazırlığı başladı. Bir aksilik olmazsa perşembe çatı betonu dökülüyor.



Hazırlıklar devam ediyor. Yarın tabliye betonlarımız dökülecek.



Nihayet beklediğimiz günlerden biri geldi iki binanın da üst tabliye betonları atıldı. Haftaya salı yani 5 gün sonra odalar ve açık olan yan duvarlar örülecek.

Binalardan biri bitti ve odalar örülmeye başlandı.



Yan duvarlar ve odalar bitti. Bu hafta sıva,şap falan bitiyor. Sonrasında doğramalar takılacak ve iskana başvuracağız.


Artık ortalığı temizleyip İskana başvurmaya hazırlanıyoruz.






Sıva işleri de bitiyor.





Doğramalarımızı taktık.








Yaz sezonu boyunca ara verdikten sonra eylül ayında tam gaz başladık. İlk iş verandanın betonu dökülecek, ardından ortadaki salonun içi yapılacak ve çatı gelecek.










Bir şeyler ortaya çıkmaya başlıyor yavaş yavaş








Yukarıda gördüğünüz üzere üst kottaki misafir evi inşaası bayağı bitti. Keza makina odasıda bitti. Verandada ki şömine duvarına antika tuğlalarımızda eklendi. Veranda dikmeleride bitti. Bir sonraki fotolarda inşallah çatı montajını göreceğiz

Çatımız kapandı nihayet.


giriş kapımız yapılıyor
Ha gayret



Doğramalarımız takıldı.






                                                         Yürüme yolumuz ve çitlerimiz de yapıldı



Sanırım 15-20 günümüz kaldı.

Hesabıma göre 10 günümüz kaldı. Bina dışları boyanıyor. Seramikler bitti. İçeride ilk kat boya bitti. Yakında marangozun işlerini bitirmeye başlamasını bekleyeceğiz.









Mutfağın vitrayları yerine konmaya başladı.



Misafir evimiz ve mekanik odamız bitti .








Nihayet bitti.





Yorumlar

Yorum Gönder